top of page

ACCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA

Des dels inicis de la nostra història, hem cregut i treballat fermament en i per L’ACCIÓ SOCIAL I COMUNITÀRIA a través de la música per diferents canals: 

  • La Pedagogia

  • Els Concerts públics  en Espais Culturals, Festes Cíviques, Festes Majors...

  • La Col·laboració amb ONGs, Entitats d’Atenció i Ajuda en Acció: concerts benèfics, concerts d’acompanyament i suport a la gent gran.
     

Aquest últim, l’Acompanyament a la Gent Gran, és de suma importància per a nosaltres pel que hem pres el compromís al llarg dels anys - amb alguns dels nostres alumnes (adolescents i adults) - d’oferir periòdicament Concerts de qualitat a alguns Centres i Residències de Gent Gran de Barcelona. Amb l'objectiu de compartir música i felicitat amb aquelles persones més necessitades.

S’ha demostrat científicament amb centenars d’estudis d’arreu del món, que el poder de la música en totes les seves vessants (oient, practicant o terapèutic)  té un gran impacte sobre el cervell humà. Tan potent és el conjunt d’elements que conformen la música (ritme, so, intensitat i timbre) que va directe a la connexió neuronal, i com a conseqüència màgica, a l’emocional.

Hem tingut la sort de viure “aquesta màgia” a les nostres sessions d’acompanyament, amb els nostres petits recitals i concerts, veient com la mirada dels ancians (la majoria amb demència o Alzheimer) es transforma i són capaços de connectar amb les cançons i peces que reconeixen i inclús cantar-la o taral·lejar-la amb nosaltres.

 

Enguany ens hem posat un nou repte: Establir una periodicitat més curta i per tant un seguiment més constant d’aquest acompanyament. 

 

En aquest bell camí ens hem trobat amb Coravis, una associació, sense ànim de lucre, que té com a Objectius:

 

  • Brindar moments d’alegria a la gent gran

  • Acompanyar amb empatia adaptant-se a les capacitats de cada individu 

  • Pal·liar la seva soledat i reafirmar-los com a persones valuoses

  • Col·laborar comunitàriament en xarxa: associacions, institucions, empreses i persones

 

En definitiva, garantir el BENESTAR dels nostres ancians.

Aquí teniu la seva pàgina web perquè podeu informar-vos de tota la labor que estan oferint amb voluntariat  al Centres i Residències de Gent Gran: http://coravis.org/ca/inici/

 

Us animem pares i mares, alumnes joves i adults...a formar part d’aquest PROJECTE meravellós!

 

Tu, ets important!!!

bottom of page